Onder architectuur Heerenveen

projecten

Deze woning is een ontwerp van Studio Edwer de Haan. Nadat de architect Edwer de Haan de ontwerptekeningen door de gemeente en de Welstand had laten toetsen aan het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn wij door de opdrachtgever uitgenodigd om een offerte op maat uit te brengen.
De opdrachtgever werkte met een bouwbudget getracht is om binnen dit budget alle belangrijke ontwerpelementen te realiseren. In samenspraak met de architect en in goed overleg met de uitvoerende partijen is een moderne strakke woning gebouwd.

Het idee van de architect was dat de woning voor het oog alleen was opgetrokken uit steen en dat de het metselwerk alleen ter plaatse van de benodigde kozijnen werd onderbroken. Dit effect is versterkt door de kozijnen achter het gevelmetselwerk te plaatsen. Ook verstorende factoren zoals goten en regenwaterafvoeren zijn daarom verborgen achter het metselwerk.

Een ander kenmerk wat bijdraagt aan dit gestapelde steen effect is dat de toegepaste gevelsteen zo is verwerkt dat de ruwe kant van de gevelsteen in het zicht komt en de voeg is verdiept.

Nog een mooi ontwerpdetail is de glazen hoekconstructie van het hoekkozijn waarbij de kozijnstijl en kolom ontbreken. Het lijkt nu net alsof er een hoek uit de stapel steen mist.

Het dak is gedekt met een gematteerde vlakke betonnen dakpan.

De beganegrond is ruim van opzet en ook op de verdieping zijn er ruime kamers. Er is een vaste trap naar de zolder waar nog een mogelijkheid is voor twee grote kamers.

hoe kunnen wij u helpen?

U kunt bij ons terecht voor onder andere:

Nieuwbouw

Duurzaam bouwen

Restauratie

oplossingsgericht meedenken

Gerelateerde projecten

Nieuwbouw – Onder architectuur Heerenveen

Nieuwbouw – Onder architectuur Eelderwolde